verhalenarchief

woensdag 28 mei 2008

Nederland reis november 2001

Donderdag 15 november
Vertrek naar Nederland voor de jaarlijkse happening " verjaardag oma Ebbers".

Het is nog donker en koud wanneer wij om 7.15 uur vertrekken. We gaan de N20 volgen en de tolwegen vermijden. De rondweg om Toulouse is even na 8.00 uur druk maar filevrij.
We rijden de hele dag door en bereiken Parijs rond 7.00 uur 's avonds. Spitsuur! Zeer druk, ontzettend veel auto's maar alles loopt gesmeerd. Het verkeer rijdt met hoge snelheid rond Parijs.

Na Parijs proberen we via de N17 verder te rijden. Maar door niet goed op de kaart te kijken en dus de goede afslag te missen komen we toch nog voor een tolpoort. Omkeren tussen de pylonen door en weer terug naar de goede afslag. Die is er dus niet vanaf deze kant en dat kost ons veel extra tijd en kilometers. Na toch nog weer op een tolpoort te zijn gestuit (15 franc) vinden we eindelijk de gezochte N17. Na ettelijke kilometers door het stikdonker te hebben gereden komen we door enkele dorpen met lintbebouwing. Er staan veel vrachtwagens langs de kant van de weg geparkeerd voor de nacht, maar een fatsoenlijke plaats voor de camper is niet te vinden.

Om 21.30 uur komen we in een dorp genaamd Roye. Dit dorp heeft een dorpskern en dus ook een parkeerplaats midden in het dorp en daar gaan we eindelijk parkeren. Rust na een lange reisdag.
Het vriest 's nachts en de gastank raakt leeg. Ik word wakker van het geklik van de ontsteking van de kachel. Dan maar dieper onder het dekbed. De volgende morgen eerst de gasflessen verwisseld en om 8.00 verder richting Belgiƫ.
Bij Lille worden we weer ver om de stad heen geleid. Het kan veel korter dwars door de stad, maar dan moet je wel de wegenkaart bij de hand hebben.
Daarna via de Belgische en de Nederlandse autowegen naar de wachtende familie en vrienden.

De terugweg een paar dagen later via dezelfde route en dezelfde overnachtingplaats. Maar door een snel opkomende griep zo snel mogelijk via de tolwegen naar huis.

aantal bezoekers