verhalenarchief

zondag 19 oktober 2008

Spaanse Pyreneeën. 1

Alweer een reisje ? Hebben wij niks beters te doen?
Eh, nee, eigenlijk niet. We vinden dit op z'n tijd best nuttig.

Maar goed, we zijn er weer een paar daagjes op uit geweest. Spanje weer eens, maar deze keer de zuidkant van de Pyreneeën.
We hebben Diana, een niet te ver hier vandaan wonende jonge dame, gevraagd om een paar keer langs te komen om naar de beestjes te kijken, zodat die ook niets te kort zouden komen.
Filou mocht weer mee.

Zaterdagmiddag 10 oktober, terwijl Diny nog vlug even naar haar pianoles was, heb ik de noodzakelijke dingen in de camper gegooid en toen zij om 3 uur thuiskwam konden we instappen en wegrijden.

Over de N20 richting Andorra. Een bekende weg die door een steeds mooier wordende omgeving leidt. Aan het uiterste einde van Frankrijk gaat de weg redelijk steil omhoog naar Pas de la Casa, het eerste Andorriaanse dorp, waar je dus ook al je belastingvrije inkopen kunt doen. En dat doen er veel!

Na het passeren van de franse douane, die alle tijd neemt om het binnenkomende verkeer te controleren op contrabande, tot aan het dorp, passeren we een lange onafgebroken file van auto's met mensen die naar huis willen.
Je moet er wel wat voor overhebben op zo'n zaterdagmiddag.

Wij komen zonder oponthoud door de douane van Andorra. Zij doen niet zo moeilijk, kom d'r maar in, wij verkopen graag veel mooie dingen.
Maar daarvoor zijn we er niet. We willen alleen maar dat land doorrijden. Hoewel, het wordt tijd om een plekje voor de nacht te zoeken. En aan die drukke hoofdweg zijn er maar weinig te vinden. Ja, één keer zien we het camperteken bij een parkeerplaats. Maar die weg is zo steil en de plaats moet betaald worden. Dus zoeken we verder.

Pas een heel eind na Andorra stad, zien we een camperplaats op de grote parkeerplaats achter een van de vele grote winkelcentra's. Er staan er al een paar, dus dat wordt niet eenzaam en alleen overnachten.
We kijken, nu we er toch zijn, ook maar even in die grote winkel. Voor het restaurant zijn we net te laat, raar genoeg. Het is nog maar net 6 uur.
Gezien de prijs heb ik toch nog maar een fles whisky gekocht. 9 Euro voor 1,5 liter, dat kun je toch niet laten staan. Of het een drinkbare whisky is moet nog blijken. In elk geval is het half zo duur als bij de franse Aldi.

En tanken, dat moeten we natuurlijk ook niet vergeten. Net 1 euro voor een liter dieselolie, dat is toch spotgoedkoop. Goedkoop? Hoelang is het geleden dar we er 60, 70 cent voor betaalden?
Maar in verhouding en vergeleken met Frankrijk is het inderdaad niet duur.

aantal bezoekers